Näytät käyttävän vanhempaa selainta, suosittelemme päivittämään selaimesi uusimpaan versioon taataksemme sovelluksen moitteettoman toiminnan!

Rembrandtin taidetta kotiin

Tommi Niemi

Voit somistaa kotiasi maailmankuulujen taiteilijoiden upeilla töillä. Hollannin kansallismuseo tarjoaa korkealaatuisia kuvia taidekokoelmastaan vapaasti kaikkien käyttöön verkkosivustoltaan https://www.rijksmuseum.nl/en/explore-the-collection , kun olet ensin rekisteröitynyt palveluun. Teoksia voi hakea muunmuassa taiteilijoiden nimien perusteella, kuten Rembrandt van Rijn, Jan Havicksz. Steen ja Vincent van Gogh.

Floral still life. Hans Bollongier, 1639

Jos haet teoksia jollain hakusanalla kuten 'kukka', kannattaa laittaa hakuun myös hollanninkielinen vastine, koska kaikkien teosten kuvaukset eivät ole englanniksi. Kansallismuseon palvelussa on myös käyttäjien itsensä tekemiä kokoelmia, 'Collections', joita voit käyttää löytääksesi samantyyppisiä teoksia. Värisävyjenkin mukaan haku on mahdollista (tee siten vaikka kollaasi useammasta yhteen sopivasta teoksesta). Kokeile myös tätä: https://www.rijksmuseum.nl/en/mastermatcher - sinulta kysytään viisi yksinkertaista kuvakysymystä, joiden perusteella saat näkyviin (oletetut) suosikkisi.

Lataa haluamasi mestariteos ensin omalle koneellesi (paina sakset-symbolia ja sitten "Download this work") ja sieltä feelin.fi palveluun. Voit suunnitella haluamasi sisustuspäällisen Vividcover sisustustarrana tai magneettiseen kiinnitykseen perustuvana tuotteena. Kuvien tarkkuus on noin 4500x4500 pikseliä. Somituskohteesta riippuen kuvien laatu riittää valokuvatarkkuisena 76 cm halkaisijaltaan olevaan kohteeseen ja tehosteseinänä yli 1.5 metriä halkaisijaltaan olevaan kohteeseen tai tuplaleveä täyskorkea jääkaappi/pakastinyhdistelmään. Mikäli kohde on kauempaa ihailtava (1.5 metriä tai yli), voidaan tällä tarkkuudella tehdä jopa 4.5 m halkaisijaltaan oleva sisustuselementti

Artikkelin kuva löytyy täältä: https://www.rijksmuseum.nl/en/collection/SK-A-799 .