Näytät käyttävän vanhempaa selainta, suosittelemme päivittämään selaimesi uusimpaan versioon taataksemme sovelluksen moitteettoman toiminnan!

Sisusta seinillä

Feeling Interior Kari

Seinät ovat usein käyttämättä jäänyt sisustusmahdollisuus. Isolle seinälle saattaa tulla laitettua taulu, juliste tai teksti sisustustarrana, mutta varsinkin pienemmät seinänpätkät, kulmat tai ovien ja ikkunoiden rikkomat seinäpinnat ovat sisustamisen hukkatilaa, johon ei tunnu sopivan muuta kuin neutraali väritys, ettei seinä häiritsisi olemassaolollaan. Toisaalta huoneeseen usein halutaan yksi tai muutama hallitseva esine, kuten matto tai kaluste, joten miksei seinäkin voisi olla sellainen. Kokonainen iso seinä tehosteseinänä on vanha tuttu juttu, mutta se voi tuntua liian hallitsevalta ja peruuttamattomalta asialta. Pienellä seinällä pelkästään jokin pieni esine voi taas tuntua hassulta ikään kuin itseään anteeksi pyydellen.

Päädyimme siis kokeilemaan vaihdettavia VividCover-päällisiä siten, että ne peittävät ison seinän sijasta pienemmän seinän tai alueen, mutta siten että luonnollisesti rajautuva alue peitetään kokonaan eikä vain sommitella jotain pientä keskelle. Kohteesta tulee näin kuitenkin merkittävän kokoinen ja yksi huoneen tärkeimmistä tunnelman luojista.

Saman tien tehtiin pari kohdetta ja molempiin kaksi päällistä, joita voi vaihdella. Ensimmäinen kohde on jo vähän vanhemman lapsen makuuhuone, jossa vaatehuoneen ja varaston ovien väliin oli jäänyt tyypillinen 'hukkatila'. Maisemakuvien ansiosta tulee vaikutelma, että ovien välissä olisi kolmaskin ovi, josta voi astua ulos.

Toinen kohde on vanhempien makuuhuone, jossa kaapiston ja oven väliin on jäänyt turha seinänpätkä. Seinä on kulkureitin vieressä, ja sitä vasten avautuu kaapin ovi, joten ohut päällinen on oikeastaan ainoa vaihtoehto tehdä muuntuvaa sisustusta, koska huonekasvit tai muut esineet eivät sovi tähän kohteeseen. Toiseksi päälliseksi tehtiinkin lähikuva kasvista sekä nuotiotunnelmaa illan pimetessä.

Pohjalle laitettiin valkoinen VividBase taustamatto, ja lisäksi käytimme mattoliimaa, koska taustamatto ei olisi pysynyt kiinni vanhassa tapetissa pelkästään omalla tarraliimallaan.

Nykyisiä mattoliimoja ei kannata pelätä, koska ne ovat hajuttomia ja helppoja levittää. Kun antaa liiman hetken kuivahtaa seinälle levityksen jälkeen, taustamatto jää myös hyvin heti kiinni ilman että jonkun pitää jäädä pitelemään sitä.