Näytät käyttävän vanhempaa selainta, suosittelemme päivittämään selaimesi uusimpaan versioon taataksemme sovelluksen moitteettoman toiminnan!

Taulujen sommitteluneuvoja

Sisustussuunnittelija Johanna

Kevätaurinko herättää aina sisustusinnon!

Haluatko viimeistellä sisustuksesi valokuvatauluilla, mutta et tiedä mistä aloittaisit? On monia tapoja tehdä hienoja tauluryhmiä, mikä voi olla hämmentävää.Tässä taulujen sommittelusarjassa autan sinua helposti seurattavilla perusohjeilla. Voit olla varma, että onnistut studiotauluillamme ja vaihdettavilla kuvapäällisillä.

Nyt sisustamme ison seinän esimerkiksi olohuoneessa. Kuvissa näkyy kuinka käyttämällä erilaisia kuvakokoja ja ryhmittelytapoja muutat tilan ilmettä ja fiilistä.

Taulujen kiinnityskorkeuden tulee olle sellainen, että kuvan tai kuvaryhmän keskikohta on katselukorkeudella. Nyrkkisääntönä lattiasta taulun alareunaan tulisi olla noin 120cm, jos sinulla on normaali huonekorkeus. Korkeassa huoneessa voit asentaa taulut hieman ylemmäs.

Suuri seinäalue näyttää tylsälta ja elottomalta, jos taulut asennetaan liian valjästi. Katso allaolevaa kuvaa. Tee mieluummin tiivis sommitelma kuten ensimmäisessä kuvassa.

Taulut luovat tunnelmaa huoneeseen. Tärkein kysymys on minkälaisen tunnelman haluat. Yksi suuri ja näyttävä taulu, kuten 1m x 1m studiotaulu, on rauhallinen mutta vaikuttava ja elegantti katseenvangitsija samaan tyyliin kuin taidemaalaus.

Usean taulun sarjalla luot dynaamisen vaikutelman. Keskisuurilla 47.5cm x 65cm studiotauluja käyttämällä säilytät gallerianomaisen ja hienostuneen tunnelman.

Parhaimman tuloksen saat, jos kuvissa on jokin yhteinen elementti, kuten värimaailma, aihe tai muotokieli.

Runsas pienempien taulujen sarja luo liikettä tilaan ja se kertoo tarinan tai useita tarinoita! Tunnelma on rento. Vieraasi tutkivat tämänkaltaista ryhmää pitkän ajan, ja se toimii keskustelun herättäjänä.

 Parhaimman tasapainon saavutat laittamalla tummimmat kuvat oikeaan alanurkkaaan ja vaaleimmat vasempaan ylänurkkaan.

Studiotaulumme ovat suunniteltu niin, että voit tehdä niistä monia erilaisia ryhmiä, kun jätät taulujen väliiin aina 5cm. Voit helposti laajentaa ryhmää, jos myöhemmin haluat.

Voit printata allaolevan kaavion ja kokeilla erilaisia sommitelmia leikkaamalla taulut irti.

Lopuksi vielä hyvä vinkki sommitelman kokeilemiseen, jos vielä epäröit: piirrä taulujen ääriviivat paperille oikeassa koossa, leikkaa ne irti, ja sovittele seinällesi vaikkapa sinitarralla.

Seuraavassa osassa katsotaan esimerkkejä vähän erikoisemmista sommitelmista.